D5000 menu 01

INTERVALOVÉ SNÍMÁNÍ NEBOLI ČASOSBĚRNÉ VIDEO SE ZRCADLOVKOU

Rozhodl jsem vyzkoušet intervalové snímání pomocí digitální zrcadlovky. Poslední dobou je to populární technika, kterou si můžete i sami vyzkoušet.

HDR-fotografie s vysokým dynamickým rozsahem. Chrám sv. Barbory, Kutná Hora.

HDR ANEB CO OKO FOTOAPARÁTU NEVIDÍ...

HDR fotografie je poslední dobou velkým hitem. Ani ne tak kvůli realistickému zobrazení toho, co se vyfotí, ale spíše právě kvůli tomu, co na běžné fotografii vidět není. Ale dost hádanek a náznaků, pojďme si nejdříve vysvětlit, co ona HDR fotografie je. HDR zamená High Dynamic Range, neboli vysoký dynamický rozsah. Měří se veličinou EV - ta nám udává, jak je velký rozsah mezi nejtmavějšími a nejsvětlejšími místy obrazu.

Olympus8000

TEST : Olympus Mju Tough 8000 - parťák do nepohody 

Nárazuvzdornost při pádu ze 2 metrů, ocelová konstrukce, která snese váhu 100 kilogramů, vodotěsnost do hloubky 10 metrů, rozlišení 12 megapixelů. To jsou základní parametry nového modelu outdoorového digitálního kompaktu Olympus Mju Tough 8000. Parametry, za které se tento ultimátní parťák do nepohody opravdu nemusí stydět. Při dnešním testu se s ním seznámíme trochu blíže.

kenkotest004

TEST : Makro mezikroužky KENKO

V dnešním testu se budu věnovat použití makrou mezikroužků. Do rukou se mi dostala celá základní řada od japonského výrobce Kenko. Výhodou je, že si vystačíte se standardním objektivem a pořizovací cena je kolem tři a půl tisíce korun.Makrokroužky umožňují zkrácení minimální vzdálenosti pro zaostření - objektiv můžete příblížit k fotografovanému objektu daleko blíže než za normálních okolností. Čím je kroužek silnější, tím více.

vanguard05

TEST : Kulová stativová hlava VANGUARD

Stativ je nedílnou součástí každé fotografické výbavy. Společně se stativovou hlavou se jedná o základní nezbytné vybavení každého fotografa. Podle určení je možné vybírat z velkého množství stativů a příslušentví. Dnes se budu věnovat univerzální kulové stativové hlavě VANGUARD SBH-50. Ideálnímu pomocníkovi hlavně ve focení v přírodě.